Rahşan Düren’in “Play Again” Sergisi Venedik’te Açıldı

Rahşan Düren’in “Play Again” Sergisi Venedik’te Açıldı

Sanatçı Rahşan Düren’in yeni üretimlerinden oluşan “Play Again” sergisi, Venedik Bienali ile eş zamanlı olarak San Clemente Palace’ta sanatseverlerle buluştu. Açılış, uluslararası sanat çevrelerinden ve koleksiyonerlerden yoğun ilgi gördü. Sanat profesyonelleri, küratörler ve davetliler sergiyi ilk deneyimleyen isimler arasında yer aldı.

San Clemente’nin tarihi atmosferinde gerçekleşen sergi, Düren’i uluslararası sanat sahnesinde güçlü bir bağlama konumlandırıyor. Sanatçının içsel ve dışsal dünyalar arasındaki gerilimleri ele aldığı seçki, oyun kavramı üzerinden yeniden deneme, başa dönme ve yeniden kurma fikrini merkeze alıyor. Toplamda 2 heykel ve 47 resimden oluşan sergi, mekânla kurduğu ilişki sayesinde izleyiciye sürükleyici bir deneyim sunuyor.

Açılışta sanat ve iş dünyasından Siren Ertan Kayalar, Nazan Ölçer, Sevim Uyar, Selim Uyar, Aydın Esen gibi isimler yer aldı. Program, 11. yüzyıldan kalma özel kilisede Aydın Esen’in piyano resitali ile devam etti; ardından davetliler Venedik’in seçkin restoranlarından La Feluca’da kutlama yemeğinde buluştu.

Sergi, Venedik’teki açılışın ardından 20 Mayıs’ta İstanbul Tarhan Han’da yeni bir bölümle izleyiciyle buluşacak. Böylece “Play Again” kavramsal yolculuğunu farklı mekânsal bağlamlarda genişletmeye devam edecek.

#RahşanDüren #PlayAgain #VenedikBienali #SanClementePalace #ÇağdaşSanat #SanatHaberleri #İstanbulSanat #AydınEsen #PauseDergi #PauseTv #PauseJournal #AhuÇağdaş #PauseMedya #PauseSağlık #PauseSanat #PauseSpor #Hanedancity